B - maxMethyl 90 caps - B6, methyl-B12, methylfolaat (5MTHF) en betaïne (TMG) | AOR

maxMethyl

Hover over an image to enlarge

52,75
Voorraad
Prijs in punten: 5275 punten
+
AOR_MaxMethyl
merk:Advanced Orthomolecular Research
THT:maart 2020
vorm:capsules
kortingen:15% korting, elke 6+ = -15%!
dieet:vega-vriendelijk, hypo-allergeen
beschikbaarheid:leverbaar vanaf begin oktober

AOR maxMethyl bevat zorgvuldig samengestelde ingrediënten die helpen bij het in balans houden van het aminozuur, homocysteïne.

beschrijving
Homocysteïne is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het in het menselijk lichaam aangemaakt kan worden uit een ander aminozuur (eiwit), in dit geval methionine. Die omzetting gebeurt met behulp van enzymen. Normaliter is homocysteïne een goedwerkend aminozuur dat dat nodig is om andere aminozuren (eiwitten) te maken van essentiële aminozuren. De naam is gebaseerd op het feit dat het een homoloog is van cysteïne, het bevat een extra zwavel (CH2)-groep)in de keten naar de SH-groep. Homocysteïne is een daarmee een zwavelhoudend aminozuur

Er kan iets fout gaan bij deze omzetting of stofwisseling, waardoor het gehalte aan homocysteïne te hoog kan worden. De B-vitamines B6, foliumzuur en B12 (methylcobalamine) spelen een belangrijke rol bij de omzetting van homocysteïne omdat het co-enzymen zijn in het afbraakproces. Een tekort aan een van deze 3 B-vitamines kan tot een te hoog homocysteïnegehalte leiden.

maxMethyl bevat een combinatie van deze B-vitamines evenals het natuurlijke betaïne, die het lichaam assisteren bij het in balans houden van het homocysteïne-niveau.

merk :
Advanced Orthomolecular Research
THT:
maart 2020
vorm:
 • capsules
kortingen:
 • 15% korting
 • elke 6+ = -15%!
dieet:
 • vega-vriendelijk
 • hypo-allergeen
beschikbaarheid:
leverbaar vanaf begin oktober
informatie:
 • kwantumkorting geldt voor elke willekeurige combinatie
 • gratis verzending vanaf €30 (NL) - €50 (BE) - €60 (DE) of €6 korting vanaf €75 (EU)
 • buiten bereik van jonge kinderen houden
 • een voedingssuplement is geen vervanging van een gevarieerd dieet - aanbevolen dosering niet overschrijden
 • indien u ziek bent, zwanger bent of probeert zwanger te raken, borstvoeding geeft, jonger dan 18 bent of medicijnen neemt, raadpleeg dan eerst uw huisarts of een gekwalificeerd deskundige
 • boeken, probiotica en SALE-producten kunnen NIET geretourneerd worden

Jarrow Formulas Methyl-B12, Methylfolate Plus Pyridoxal-5-Phosphate (P5P) zuigtabletten combineren de biologisch actieve vorm van vitamine B6, B9 en B12 om daarmee de opbouw van DNA, neurotransmitters en eiwitten/aminozuren te ondersteunen.
Homocysteïne wordt omgezet naar methionine dankzij methylfolaat en B12, of omgezet naar cysteïne dankzij P5P-afhankelijke enzymen. P5P is de biologisch actieve vorm van vitamine B6. 

Aan zwangere vrouwen wordt al heel lang geadviseerd om nog voor de zwangerschap foliumzuur te gaan slikken (of beter nog, de actieve vorm biofolaat)
Net zo goed gaan ouderen aan de foliumzuur, vooral in combinatie met vitamine B12 om zo de homocysteïnespiegel te verlagen.
In een nieuwe studie blijkt nu echter ook dat ouderen er ook nog eens sterkere spieren door krijgen!
Geldbeluste farmaceuten hebben verhinderd dat de wetenschap inzag hoe belangrijk het aminozuur homocysteïne is in de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. De vitamines die homocysteïne verlagen zijn zo goedkoop dat de bedrijven er toch geen geld mee kunnen verdienen. Dat zegt wetenschapsjournalist Emily Yoffe in een al wat ouder artikel in Slate.
Vanaf de jaren 50 zijn we bang gemaakt voor cholesterol omdat het eten ervan slecht zou zijn voor onze gezondheid. Deze angst was gebaseerd op onderzoeken, die door Ancel Keys werden uitgevoerd door het voedingspatroon in zeven zorgvuldig uitgezochte landen te vergelijken, waarop hij concludeerde dat dierlijk vet ongezond is en plantaardig vet gezond, waarna cholesterol in de ban werd gedaan.
Kort daarna werd wereldwijd een ban uitgevaardigd op het eten van dierlijk vet en cholesterol en gaven mensen het eten van echte boter, volvette melk en eieren op en vervingen die door margarine en magere melk.

aanbevolen gebruik 
neem 1 capsule driemaal per dag, bijvoorkeur bij een maaltijd met water of vruchtensap of zoals aanbevolen door apotheker, arts of anders gekwalificeerde medisch hulpverlener

bevat per dagdosering (1 capsule)
vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) 17 mg 
vitamine B12 (methylcobalamine) 216 mcg 
methylfolaat (5-MTHF) 267 mcg 
trimethyglycine (TMG Betaine Anhydrous) 500 mg†

† = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld

ingrediënten
werkzame stof (betaïne, pyridoxal-5-fosfaat, 5-MTHF, methylcobalamine), vulstof (microkristallijne cellulose), antiklontermiddel (silicium dioxide), capsule (hypromellose)

bewaarvoorschrift
droog en afgesloten bewaren bij normale kamertemperatuur (tussen 15 - 22°C)
buiten bereik van jonge kinderen houden

bijwerkingen & contra-indicaties
indien u zwanger bent, borstvoeding geeft, een lever- of hartkwaal hebt, raadpleeg dan eerst een arts

allergenen informatie
bevat geen bekende allergenen (tarwe, gluten, soja, lupine, pinda's , noten, selderij, mosterd, sesam, koemelk, ei, vis, schaal-, schelp- of weekdieren)

vegetariërs/veganisten
geschikt voor vegetariërs en veganisten

U heeft misschien ook belangstelling voor...
 
LAGE VERZENDKOSTEN

Verzending is gratis vanaf €30 (NL), €50 (BE) , €60 (DE) of met €6 korting (ROW)
Wereldwijde verzending tegen lage kosten via PostNL, DHL en UPS.

SNEL, GEMAKKELIJK & VEILIG BETALEN

U kunt direct betalen via iDEAL, Bancontact, GiroPay, Sofort, PayPal, prepaid PaySafeCard, een Gezondheidsbon of onze eigen cadeaubon, maar ook kiezen voor bankoverschrijving of betalen met bitcoins.
Achteraf betalen kan in NL ook.

EENVOUDIG RETOURNEREN

Uitzonderingen daargelaten (boeken, probiotica en SALE-producten) kunt u uw aankoop binnen 14 dagen retourneren. Niet goed geld terug!