Ruilen en retourneren van goederen

Bij PasioOnline is het mogelijk om binnen 14 dagen een bestelling te retourneren. In deze periode kunt u de bestelling - of een deel daarvan - indien mogelijk in de originele verpakking terugsturen. Gebruikte of reeds geopende producten kunnen wij helaas niet accepteren. Dit geldt ook voor boeken, probiotica die koel bewaard dienen te worden of producten, die in de SALE worden aangeboden.

Retourneren gaat heel eenvoudig in 5 stappen

1 Laat alle items, die u wilt retourneren of ruilen in hun originele verzegelde verpakking. Verbroken items worden niet geaccepteerd. Items gekocht als combinatiepakket moeten ook in zijn geheel worden getourneerd.
Log in op uw account en selecteer de bestelling met de producten, die u wilt retourneren. De geselecteerde bestelling heeft een optie voor retourverzoeken. Geef de reden op voor het retourverzoek en druk de pakbon af.
Vervolgens neemt u contact met ons op via uw account en geeft aan dat u een retourverzoek heeft ingediend.
Wacht u even tot wij met u contact gehad hebben en u toestemming hebben gegeven om de producten retour te sturen.
Geef vervolgens aan hoe u uw geld terug wilt ontvangen (als spaarpunten of teruggestort op uw rekening).

De retouren mogen vervolgens gestuurd worden naar het volgende adres:
Pasio Ingredients
Postbus 37
6700AA Wageningen (Gld.)
Nederland
Als u de originele doos nog heeft, kunt u het daar ook opnieuw in verpakken en retour sturen.
Wanneer dat niet zo is en u over een printer beschikt, vraag ons dan om een adreszegel, waarmee u het pakket kosteloos retour kunt sturen. 

5 Stuur ons een bericht op het moment, dat u het pakket bij een PostNL servicepunt heeft afgegeven. Zodra het pakket door ons is ontvangen geven wij u een refund of ruilen het product om afhankelijk van uw wens. Een email naar customers@pasioonline.com

Geschiktheid voor items voor retour of uitwisseling

 
Consumenten hebben het wettelijk recht om hun aankopen binnen 10 werkdagen te retourneren zonder directe opgaaf van reden mits aan een paar voorwaarden wordt voldaan. De voorwaarden zijn dat de producten in originele staat verkeren en dus niet een verbroken verpakking hebben tenzij het product in die staat is ontvangen.
De producten mogen niet aangebroken zijn noch mag het gaan om producten met een beperkte houdbaarheid zoals probiotica en producten die kort op datum zijn (nog max. 3 maanden tot de officiële tht) en aangekocht zijn voor 40% korting of meer op de normale winkelprijs.

Om voor een refund of ruil in aanmerking te komen moet u aan deze voorwaarden voldoen en de hierboven in 5 stappen beschreven handelswijze doorlopen.
 
Ruilen of een refund in geval van gebreken bij ontvangst van de bestelling:

Indien de bestelde producten beschadigd zijn bij ontvangst gedurende het transport van ons magazijn naar uw huisadres of een afhaallokatie (PostNL, DHL of DPD) verzoeken we u dit direct te melden zodat wij actie kunnen ondernemen.
Maak foto's van het pakket en de producten en de staat, waarin u deze aantreft en stuur ze ons per email toe.
Alleen dan zullen wij u schadeloos stellen en kunnen wij de schade verhalen op de koerier en of afhaalservicepunt.

Is schade aan het product onstaan door schuld van de koper, dan kunnen deze producten niet geretourneerd worden.
 
Ons retouren- en omruilbeleid is beschreven zoals hierboven opgesteld volgens Europese richtlijnen omtrent het consumentenrecht.